Kinderfotografie is ontzettend waardevol en geeft mij energie! Met name kleine kinderen ontwikkelen zich snel en veranderen in korte tijd. Kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke dingen worden snel vergeten en verdienen het om te worden vastgelegd.
Bij een documentaire gezinsreportage kom ik voor een aantal uren “meedraaien” in jullie gezin. Jullie kunnen gewoon doen wat jullie normaal ook doen, zonder rekening te houden met mij. Na korte tijd merken jullie niet eens meer dat ik er ben. 🙂

En dan gaat mijn werk pas beginnen, want ik leg vast wat er allemaal in jullie gezin gebeurt. Zonder te sturen of aanwijzingen te geven, en daardoor ontstaan realistische beelden. Beelden van hoe het echte leven eruit ziet. Inclusief boterhammen met kaas, Lego, een eventuele boze bui en een nieuwe pyjama. En ook de manier waarop jullie oudste haar neus optrekt, waardoor ze zo’n lieve frons op haar gezicht krijgt.

Bij dit gezin kwam ik op een maandagmorgen in de vakantie. De kinderen vonden het best een beetje spannend, maar nadat ik bij hun aan tafel een kop koffie had gedronken, gingen ze al snel hun eigen gang.

kinderfotografiekinderfotografie
Op zolder hebben ze een speelwalhalla, met alle oude Lego van papa. Daar wordt naar hartelust gebouwd en gespeeld. Ik maak dan graag enkele foto’s van bovenaf, die geven een goed beeld van de intensiteit van het spel.
kinderfotografiekinderfotografiegezinsfotografiegezinsfotografie
gezinsfotografieNa verloop van tijd zakten we af naar beneden, want Stella wilde mij graag haar kamer laten zien. Het roze behang en de hoedjes aan de muur pasten zo goed bij haar!
familiefotografiefamiliefotografiefamiliefotografiefamiliefotografie
En natuurlijk wilde Vince daar niet voor onder doen, trok hij zijn kleren uit en demonstreerde mij zijn nieuwe onderbroek. 😉
Om nooit meer te vergeten dus.

gezinsfotografie
gezinsfotografie leiden
familiefotografielifestylefotografielifestylefotografielifestylefotografielifestylefotografie

Ook zo genoten van deze foto’s?

Bekijk mijn portfolio eens om meer van dit soort foto’s te zien!

2 reacties